Fly High !


Photos and videos

Tweet to FiezaSya

Who follow me

Tweets Trend

# Tips² buat pengguna blogskin
# Kelebihan Berpuasa Di Bulan REJAB
# oh leopard print . im in loveee !!
# im back home !
# a short hi . i'll be back
# kau bukan lagi yg pertama
# update tahun baru 2012
# a goodbye
# Review movie : OMBAK RINDU betul ke cerita sedih??...
# Kadang2 menipu itu perlu untuk jaga hati
© 2014 By Fiezasya . Inspired by Twitter
All right reserved . All contents in this blog are owned by me . Respect the owner or you just leave. Contact me Email Facebook Twitter
Tutorial Mini MP3 Player *New* (Blogskin)

Saturday, May 26, 2012 | 1:56 AM


Salam and hai

dah berkurun aku tak buad tuto . ni sebab di request oleh nina . dia tanya macam mana nak buad lagu mcm aku punya tu . boleh boh tajuk lagu skali tau . sebelum tu sori nak cakap tuto ni agak panjang dan mungkin serabot sikit . aku try sebaik mungkin untuk meng-eksplain kat hampa nah . meh nak print screen sikit .


 pegi kat web site nie 



 untuk dapatkan url lagu pegi kat web sini  . tak sign up pun tak pa . boleh cari lagu terus



 dah cari lagu ? lepas tu copy code url lagu tu . jangan copy semua tau ! cari coding yg ada tulis .mp3 kat belakang . nak senang tekan CTRL + F lepas tu tulis .mp3 . tak paham tengok kat bawah ni .


okay dah jumpa ? hightlightkan ke atas dari .mp3 sampai jumpa http . right click and copy




 bukak balik web player tadi . paste url lagu kat track url . lepas tu kena tukar sikit codingnya . ini penting ! sebab kalau tak tukar, lagu tak boleh play kat blog .

coding asal :
http://irondj.net/mix/file/19370/Beast_-_Im_sorry.mp3 

tukar jadi macam ni :
http%3A//irondj.net/mix/file/19370/Beast_-_Im_sorry.mp3

 next step boleh tengok kat bawah nie 


 bukak blog  design  template  edit html  paste 

target dulu nak letak lagu tu kat mana . sebab semua coding blogskin tak sama . pilih tempat yg sesuai . kalau blogskin aku, aku letak kat bawah coding shout box .

 nak jadikan float, copy coding ni . letak ATAS coding lagu tadi .

<a style="display:scroll; position:fixed; top:5px; left:10px;">


 preview dulu . jadi tak ? then save !

harap membantu . try pelan² dulu . tak jadik bagi tau . adoii penat lah buad tuto ni . nak patah pinggang aku

*UPDATE : web irondj dah xboleh bukak . so pegi kat web ni . sign up then boleh upload lagu sendiri

Labels:


9 Hashtag



← OLDER
NEWER →