Fly High !


Photos and videos

Tweet to FiezaSya

Who follow me

Tweets Trend

# Freebies Background Cbox yg COMEL #Part 1
# Tutorial Rapatkan Header Dengan Body
# 1st Give Away By Nina & Kiki
# Segmen : Tingkatkan Visitor dan Followers
# Alahai Si Casing Merah
# Tutorial Mini MP3 Player *New* (Blogskin)
# Tips² buat pengguna blogskin
# Kelebihan Berpuasa Di Bulan REJAB
# oh leopard print . im in loveee !!
# im back home !
© 2014 By Fiezasya . Inspired by Twitter
All right reserved . All contents in this blog are owned by me . Respect the owner or you just leave. Contact me Email Facebook Twitter
Tutorial Letak Background Cbox yg COMEL

Sunday, May 27, 2012 | 1:30 PM



tuto ni request by shera . okay tengok dulu background cbox tu macam mana . kat bawah ni


 copy code bawah ni

<center><div id="edited" style="width:250px; height:190px; background: url(BACKGROUND CBOX) no-repeat left top; padding-top:65px; padding-left:0px; position:relative" align="center">CBOX CODE</div></center> 

 yg bold tu gantikan dengan url background cbox . kat mana nak cari ?
      tengok kat freebies ni   . lepas tu pulak letak cbox code hampa nah .

 lepas tu nak paste kat ...

USER BLOGSKIN / SIMPLE TEMPLATE : hampa tau kan cbox code sebelum tu ada kat mana . so gantikan dengan code yg baru ni

USER DENIM & LAIN² : cuma add gadget then paste kat situ .

 adjust height dengan width tu . ni aku cuma suggestkan height dengan width yg aku guna
      width : 270px; height : 260px;

 boleh jugak kalau nak selitkan apa² ayat macam aku punya tu . tengok kat bawah ni . 
      kalau boleh jangan terlalu panjang lah . nanti tak kemas



 preview then save !





Labels:


3 Hashtag



← OLDER
NEWER →