Fly High !


Photos and videos

Tweet to FiezaSya

Who follow me

Tweets Trend

# Tutorial Mini MP3 Player *New* (Blogskin)
# Tips² buat pengguna blogskin
# Kelebihan Berpuasa Di Bulan REJAB
# oh leopard print . im in loveee !!
# im back home !
# a short hi . i'll be back
# kau bukan lagi yg pertama
# update tahun baru 2012
# a goodbye
# Review movie : OMBAK RINDU betul ke cerita sedih??...
© 2014 By Fiezasya . Inspired by Twitter
All right reserved . All contents in this blog are owned by me . Respect the owner or you just leave. Contact me Email Facebook Twitter
Alahai Si Casing Merah

Saturday, May 26, 2012 | 6:06 AM

Semalam keluar pegi jalan² kat mall . aku lalu lah kat satu kedai jual casing fon . aku ter-stop kejap . nampak casing fon yg memang aku nak sangat . rilakkuma ! seriously kiut gila .


harga tu aku ingat boleh pejam mata jela . janji aku dapat apa yg aku nak . tetiba sales girl tu cakap 'casing ni longgar sikit la dik' . then aku pon buat lah buat muka kecewa . tapi tak de plak aku nak try dulu . rasa rugi pulak . lepas tu dia promote kat aku casing yg lain . hmm aku dah hilang minat dah nak tengok . pastu aku tengok 1 jenis casing ni . dalam kepala otak aku hanya terlintas 'eh yang ni menarik jugak' and aku tak terpikir apa² pun . aku terus terminat dengan casing ni pulak . aku mintak dengan sales girl tu warna merah . aku cakap kat dia, aku nak try test dulu . ngam² . cantik la ! then aku terus beli casing merah tu .

balik² tu masuk ja dalam kereta, ayah perasan. ayah tegor 
' eh tukar casing baru . binatang pa hg beli tu? setan? dah tak dak casing len ka nak beli? '

aku jawab
' ala casing ja pon . bukannya ada apa . bukannya boleh pengaruh apa '

'memang la nampak macam tak dak apa² . tapi tu melambangkan setan . tak elok la . masa hg beli tu hg tak pikiaq dulu ka ? men beli ja '

aku senyap jeh lepas tu . bukan niat aku nak jadi sesat ke apa . memang masa beli tu aku tak pikir apa² pon .  bukannya ada tanda salib or melambangkan agama apa²
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
*alahai casing merah ku*


memang tak boleh pakai caisng macam ni ka ? dah la baru jeh beli . tak nak buang pulak . lepas tu mak aku cakap 'tak pa la. hg buang la tanduk dia tu' . macam tu plak ? hmm . sedih la macam ni . aku tak pasti aku sedih sebab duit aku melayang untuk benda yg tak elok atau aku sedih sebab benda yg aku suka , jadi bahan kutukan . yg pasti memang aku sedih . kesian si casing merah yang tak bersalah ni .




3 Hashtag



← OLDER
NEWER →