Fly High !


Photos and videos

Tweet to FiezaSya

Who follow me

Tweets Trend

# Tips-tips sebelum hadapi hari peperiksaan
# revolusi dari PINK ke MERAH
# mafkan aku . aku pilih suka dari cinta
# tutorial youtube player kat sebelah header (versio...
# tutorial youtube player (version 1)
# pelajar dan cuti memang serasi !
# menang contest gambar desktop paling cun ?
# my fear is over !
# alasan kenapa aku lama tak hupdate?
# the yesterday
© 2014 By Fiezasya . Inspired by Twitter
All right reserved . All contents in this blog are owned by me . Respect the owner or you just leave. Contact me Email Facebook Twitter
perempuan dan kerenahnya

Monday, November 14, 2011 | 3:47 AM

hanya sekadar gambar hiasan . beliau sangat comel ok

entri agak panjang . kalau berminat teruskan membaca . kalau tak suka tak paksa :)

isu pelajar2 perempuan 'berdress-up' di kolej sedang hangat diperkatakan . bukan main mengebat lagi . mereka berlumba2 untuk kelihatan bergaya dan up-to-date di mata orang . wahh bukan main tudung shawl berbelit sana sini . style hana tajima lah , style yuna lah . macam2 style dicubanya . walaupun ada segelintir mereka yg kelihatan ganjil dan pelik (mgkin tak sesuai dgn cara n gayanya dgn orgnya) , mata2 orang yg memandang dan bisikan2 kecil disekeliling tidak dihiraukannya . dia masih tetap utuh membawa dirinya dengan fesyen 'pelik' yg kononnya up to date tu . (aku tak bermaksudkan style hana tajima tu pelik)

" ahh . peduli apa orang nak kata . janji aku up to date . diorang tu yg kolot "

nak up to date pun bertempat jugak la cik kak oii . kalau awak tu setakat nak pegi beli roti or nasi lemak kat kedai pakcik 4 flatt or pegi koop jalan 2-3 tapak jea . awak nak pakai seluar jeans ketat2 pastu pkai shawl ranggi2 gaya macam nak keluar outing . then lepas tu kau terus balik bilik? haha . untuk apa ? buang karen jelah .

ada jugak buat tudung nie sebab nak ikut trend . sekarang kan trend pakai shawl . maka ramai lah gadis2 free-hair berhijrah untuk memakai tudung yg berbelit2 tu . alhamdulillah . tak salah kalau nak pakai tudung . tapi kalau nak pakai pun biarlah pakai terus . awak kelihatan lagi manis kalau bertudung . percaya lah :)



emm ada jugak mereka2 yg pergi ke kuliah pakai tudung . tapi bila jumpa kat cafe or masa outing ke dah hilang tudung tu . ke mana pergi agaknya tak tau lah . apa motifnya ? yg pasti sudah pasti hendak menayang rambut rebonding yg sedikit perang tu agar harapan abang2 cafe perasan akan kehadiran dirimu . sayang lah dah berhabis duit untuk rebonding tapi di simpan dalam tudung . ok syabas ya . anda berjaya mendapat tempat di hati mereka !

" abg........tgk la rmbut titew yg tantek lurus nie . titew baru jew wat rebonding . shukew tark ? " sambil buat muka comel nak minta penyepak .

abg cafe yg gatal nie pun layan jelah .

" perghh gedik sial minah nie . muka tak da la lawa mana pun . tergedik2 jea lebih . " cakap dalam hati jela . muka stay cool lagi

walaupun dlm hati agak menyampah dengan si gadis . biasa lah lumrah lelaki . walaupun tak suka dia layan jugak . lepas tu siap lah kau kena berbakul2 kat belakang . haha . (aku cakap berdasarkan pengalaman)

ohh terlupa nak tambah . macam dh jadi trend jea ramai budak laki couple dengan budak free-hair . kenapa eh ? mybe sebab tu kot ada yg nk jadi golongan perempuan kat atas nie sebab nak cari perhatian dari lelaki .

nak tgk rupa awak macam nie ke ? cantik kan ? hihi

ok lagi satu pasal make-up . pakai heavy make-up berblusher ber-eye shadow bagai . pakai foundation sampai naik kelabu dah muka tu . ada masa eh nak make-up2 ? tau lah awak punya blusher , maskara , lipstik segala mak nenek tu branded2 .  tak macam kta nie . pakai bedak johnson's baby powder botol pink tu jea . sadis kan ? uhuk uhuk . xpa im natural . wehehe . eleh tempek make-up tebal2 bila tengahari berkilat2 jugak muka awak nanti . tak gitu ? bagi mengurangkan muka berkilat , jangan lupa bawak kertas minyak ya . sangat berkesan untuk menyerap minyak . hehehe



and lastly . ini yg paling pelik dan sangat membingungkan aku . kejadian ini benar2 terjadi pada minggu lepas pada hari terakhir sebelum aku bercuti . merupakan juga hari terakhir peperiksaan semester . kaki ku melangkah bagi mengisi perut di cafe . sayup2 kedengaran seperti suara yg lantang dan agak kuat . berkumandang lagu 'shut up' by simple plan di cafe . aku mengerutkan dahi . dari mana datangnya bunyi tu ? radio kah ? mata aku melilau mencari2 . akhirnya dapat jua dikesan . suara itu milik seorang gadis shawl berbaju kurung purple bercermin mata besar sedang memakai head phone . kepalanya terhangguk2 sambil mengikut rentak lagu tu . suaranya yg agak besar ala2 lelaki mengganggu semua pelajar yg berada di situ . semua mata tertumpu ke arahnya . namun tak di hirau kan . dia terus menyanyi dengan muka tak bersalah seperti tak ada apa2 yg jadi .

" so shut up shut up shut up ... get up get up get up ... step out step out step out ... "

" so shut up shut up shut up ..... shut up shut up shut up ...... " asek dok ulang part yg sama

aku pun cakap dalam hati . 'shut up la pompan ! ' malunyeeee aku jadi pmpuan . napa la dia xda rasa malu eh ? kawan aku cakap mybe dia stress kot lepas jawab exam . sebab tu jadi macam tu . hadehh xtau laa . pelik2 -_-"

1 Hashtag



← OLDER
NEWER →