Fly High !


Photos and videos

Tweet to FiezaSya

Who follow me

Tweets Trend

# 2nd GA potretkan aku
# Contest "Belog Saya Comel kan"?
# Contest Blog Saya Smart
# Jom kenali sifat² anak kedua
# ....................
# Segmen: Blog Review Pandai Ke Aq Berceloteh
# geng Budak Nakal
# Kisah Seorang Jejaka
# syukur lah
# tab baru !
© 2014 By Fiezasya . Inspired by Twitter
All right reserved . All contents in this blog are owned by me . Respect the owner or you just leave. Contact me Email Facebook Twitter
special edition : saya sayang mak saya

Monday, May 9, 2011 | 8:31 PM

Aku tengok dah bersepah² kat blog orang dengan entry meng-wishkan hari ibu pada ibu masing² . aku jea belum lagik . walaupun sekarang nie agak terlewat . aku dah wish dah kat mak aku semalam punya semalam kat fesbuk . dengar kata tak baik nak sambut hari ibu nie . terbaca di entry cik ain . nak baca  . OK skrang aku nak share (puisi ke sajak nie?) yg agak femes la . pernah baca dah kot ? renung² kan lah .

Aku ada pasangan hidup sendiri...
Bila seronok, aku cari...pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah mak
Bila sambut valentine..aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya
Tapi kalau Mak sudah tiada...
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....
Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya..
Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya..
Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya..
Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya..
Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya..
Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya..
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya..
Haa . touching ark touching ark ? tak ckop touching eh . tapeh try lak layan video nie . sebelom tu pause lah dulu lagu yg memekak tu yerk .


buat kalian yang masih lagi mempunyai ibu , hargailah beliau selagi hayatnya masih ada .
buat kalian yang sudah tiada ibu mu , jangan lupa selalu kirim kan doa untuknya di sana .



Lastly nak cakap buat mak saya . . .






1 Hashtag



← OLDER
NEWER →