Fly High !


Photos and videos

Tweet to FiezaSya

Who follow me

Tweets Trend

# Nak Order Animated Header (transparent) ?
# Tutorial Buat Border Blog Untuk Blogskin
# Tempahan Animated Header yang Pertama
# Segmen Tambah Follower Blog
# #6 Wordless Wednesday : Dulu VS Sekarang
# Segmen : Follower Pilihan Niera
# Segmen dari Jiakreatifelt : Header dulu hingga kin...
# Blog Review By Syakirah Rusli
# Animated header dah menjadi ?
# #5 Wordless Wednesday
© 2014 By Fiezasya . Inspired by Twitter
All right reserved . All contents in this blog are owned by me . Respect the owner or you just leave. Contact me Email Facebook Twitter
tutorial buat text shadow

Wednesday, July 4, 2012 | 12:20 AM



Letih gila semalam jadi baby sitter . bela anak sampai 5 orang ! baby nangis sana nangis sini . adoii pening kepala . banyak kerenah betol . tapi aku suka layan budak² sebab budak² tu comel . tak comel aku tak suka . hehehe . jahat tak aku ? tapi semua budak comel kan ? :P


okay aku nak buat tuto text shadow . request dari amieyraa . bukan shadow macam rusa kat atas ni .


contoh text shadow macam gini :



Text shadow untuk entri

 dashboard  template
 tekan CTRL + F dan cari coding ini


body {

  tambah coding ni kat BAWAH body { tu

text-shadow: 2px 2px 2px #F778A1;

Text shadow untuk post title



 tekan CTRL + F dan cari coding ini


h3.post-title {

kalau tak jumpa cari ni pulak

.post h3 {

  tambah coding ni kat BAWAH coding tadi macam step sebelum ni jugak

Text shadow untuk sidebar


 tekan CTRL + F dan cari coding ini


h2 {
 lepas tu ulang step yg sama kat atas


Text shadow untuk link


 tekan CTRL + F dan cari coding ini

a:link {
 lepas tu ulang step yg sama kat atas

Text shadow untuk blockquote

 tekan CTRL + F dan cari coding ini

blockquote {
 lepas tu ulang step yg sama kat atas


Text-Shadow CSS3 Property
image source line25

px tu boleh diubah . nak cari warna SINI . sekian dari aku . bye-bye :)


Labels:


2 Hashtag



← OLDER
NEWER →