Fly High !


Photos and videos

Tweet to FiezaSya

Who follow me

Tweets Trend

# GA 'My Blog Is Pretty Than Yours'
# Tutorial Letak Background Cbox yg COMEL
# Freebies Background Cbox yg COMEL #Part 1
# Tutorial Rapatkan Header Dengan Body
# 1st Give Away By Nina & Kiki
# Segmen : Tingkatkan Visitor dan Followers
# Alahai Si Casing Merah
# Tutorial Mini MP3 Player *New* (Blogskin)
# Tips² buat pengguna blogskin
# Kelebihan Berpuasa Di Bulan REJAB
© 2014 By Fiezasya . Inspired by Twitter
All right reserved . All contents in this blog are owned by me . Respect the owner or you just leave. Contact me Email Facebook Twitter
Master Chef Selebriti Malaysia : Siapa Selebriti Pertama Yang Tersingkir ?

Wednesday, May 30, 2012 | 1:36 AM



baru lepas tengok master chef selebriti . aku baru nak stat follow minggu ni . sedutan yg lepas tak ada penyingkiran . biasa lah tu . memang selalunya permulaan bagi setiap reality show tak ada penyingkiran . but masuk episod 4 ni ada . 

episod 1 - dapur belum berasap lagi . cabaran bagi selebriti master chef , diorang just kena present makanan yg diorang bawak secara kreatif . platting dish . macam aku cakap tadi tiada penyingkiran

episod 2 - diorang kena masak secara individu . jehan , angah and dr faiz tersenarai dalam top 3 yg terbaik . and overall jehan are the best . 

episod 3 - cabaran diorang adalah masak secara berkumpulan . ada 4 group : merah , biru , kuning dan hijau .

MERAH
leader : louisa chong
members : angah , juliza adlizan , thanuja

BIRU
leader : karl syafiq
members : jehan , dr. fazley , salamiah hassan

KUNING
leader : sarah raisuddin
members : tomok , serena redzwan , soo winci

HIJAU
leader : azwan ali
members : farouk , dr. faiz , raja azmi

bagi aku , paling malang dapat group hijau sebab leader group hijau adalah azwan ali . hahaha . memang ada insiden pergaduhan sikit antara ahlinya iaitu farouk dengan azwan ali . mak aku sendiri pun memang tak berkenan dengan azwan ali ni . mulut dia bising . cakap pulak main lepas . nampak gaya memang ramai selebriti macam tak sebulu dengan azwan ali . 

episod 4 - bila dah announce group mana yg dapat last , aku dah memang boleh agak . group HIJAU ! ni semua gara ber-leader-kan azwan ali . aku kesian lah kat dr. faiz . dalam group ni dia yg paling tak banyak bunyi . tapi aku suka gaya cool dia . sentiasa senyum memanjang . so group diorang terpaksa lah kena test ujian terakhir untuk tentukan siapa yg akan tersingkir .

boleh guess tak siapa yg tersingkir ? aku berharap sangat si azwan ali ni tersingkir . but finally bukan dia tapi ...........................


angkasawan kacak ni ?? dr. faiz ?? oh tidakkk !!! kenapa mesti dia . sebelum ni dia tersenarai dalam top 3 . omg ! kenapa mesti dia ? sedihh . aku baru seronok nak tengok bakat angkasawan memasak di dapur . tapi dah kena tersingkir . kesiann sangat . but im proud of him . walaupun diumumkan tersingkir , dia masih tetap senyum and nampak cool sangat . bye bye dr. faiz .

for those yg tak sempat tengok or tak tengok lagi , jom tengok . klik link kat bawah ni . sumber dari youtube

episod 1 | episod 2 | episod 3 | episod 4



Labels:


0 Hashtag



← OLDER
NEWER →